Jom Singgah Sini =)

Sunday, 9 June 2013

[Gambar] Rupa Laman Web Popular Apabila Pertama Kali Dilancarkan =D

Penggunaan internet pada masa kini berada pada tahap yang paling tinggi berbanding tahun-tahun sebelumnya dan jumlahnya dijangka akan meningkat pada masa yang akan datang..Lazimnya, apabila kita melayari Internet, kita akan membuka lama-laman web popular seperti Yahoo, Google, Twitter, Facebook dan lain-lain lagi..Namun, pernah tak kita terfikir bagaimana agaknya rupa laman web ini pabila pertama kali ia dilancarkan..Kalau nak tahu, meh usha kat bawah ni..

1. Google.com - Dilancarkan pada tahun 1996

2. Facebook.com - Dilancarkan pada tahun 2004

3. YouTube.com - Dilancarkan pada tahun 2005

4. Yahoo.com - Dilancarkan pada tahun 1994

5. Twitter.com - Dilancarkan pada tahun 2006

6. Wikipedia.org - Dilancarkan pada tahun 2001

7. Amazon.com - Dilancarkan pada tahun 1995

8. Apple.com - Dilancarkan pada tahun 1987 (Paparan skrin bawah pada tahun 1996)

9. News.bbc.co.uk - Dilancarkan pada tahun 1997

10. Dell.com - Dilancarkan pada tahun 1996

11. Msn.com - Dilancarkan pada tahun 1995

12. Flickr.com - Dilancarkan pada tahun 2004

13. Telegraph.co.uk - Dilancarkan pada tahun 1994

14. Blogger.com - Dilancarkan pada 1999

p/s: Berbeza kan dulu dengan sekarang? Hehehe..


2 comments:

Chekgu Anitt said...

hehe..lawak kn dorang ni dulu2
tapi skang dh femes yg amat dh..

shuttet said...

biasa la tu, bila mula-mula nak meningkat naik..siapa sangka sampai dah jadi feymes..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...