Jom Singgah Sini =)

Tuesday, 23 April 2013

[Video] Pembaca Berita Dipecat Dalam Tempoh Sehari Bekerja *0*

Mempunyai pekerjaan sebagai pembaca berita mungkin merupakan kerjaya yang paling kerap ditonton oleh masyarakat umum..Oleh itu, sebarang kesilapan teknikal perlu dielakkan termasuk kesilapan "terlepas" cakap yang berlaku pada seorang pembaca berita ini dimana dia telah dipecat semasa baru sehari bekerja di sebuah stesen televisyen..Nak tahu dengan lebih lanjut, meh usha kat bawah ni..



North Dakota -Seorang pembaca berita yang baru bekerja sehari rela dipecat. Hal itu berlaku ketika dia telah mengeluarkan kata-kata yang tak harus dikeluarkan ketika siaran berita sudah bermula. 

Pembaca berita dari stesen televisyen KFYR, A.J Clemente tidak menyangka bahawa hari pertama dia bekerja turut menjadi hari terakhirnya bekerja. 


Dia melontarkan kata-kata kesat seperti f***, S*** ketika slot berita sudah bermula secara live dan mikrofon telah pun menyala. Kata-kata kesat yang dilontarkannya adalah untuk mengurangkan rasa gugup semasa hari pertamanya. 


Akibat kata-kata yang dilontarkan Clemente, stesen televisyen KFYR telah mengambil langkah untuk memecat pembaca berita yang baru bekerja kurang dari 24 jam itu. 


Seperti diberitakan Daily Mail, Selasa (23/4/2013), Clemente menulis permohonan maaf pada akaun Twitternya dan bersetuju dengan keputusan KFYR TV yang telah memecatnya. 


“Sayangnya KFYR TV telah memutuskan untuk membiarkan saya pergi. Saya minta maaf pada semua. Terima kasih kepada semua orang yang telah memberikan saya kesempatan dan juga atas segala dorongan,” tulis Clemente pada akaun Twitternya. 


Kesalahan yang dilakukan oleh Clemente ini telah menjadi perbincangan hangat di kalangan semua orang, bahkan menjadi bahan ketawa di Internet.




Video:



p/s: Kasihan..Nervous punya pasal, habis kena buang kerja..

* Nak income lebih? Sertai Yoli sekarang! *

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...