Jom Singgah Sini =)

Friday, 16 November 2012

[Video] Si Ayah Minta Anak-Anak Dapatkan 1000 'Like' Di Facebook Kalau Nak Bela Kucing =D

Bagi anak-anak yang mahu menjadikan kucing sebagai haiwan perliharaan, tentangan daripada ibu bapa sering menjadi halangan utama..Namun, bagi kanak-kanak di bawah ini, mereka perlu memenuhi permintaan si ayah untuk mendapatkan 1,000 LIKE di Facebook bagi membolehkan mereka membela kucing..Nak tahu sama ada diorang berjaya atau tidak, meh baca kat bawah ni..Sepasang suami isteri yang tidak yakin dengan keupayaan kasih sayang di media sosial telah meminta anak-anak mereka, Remi, 7 dan anak perempuan mereka, Evelyn, 1 untuk mendapatkan 1,000 LIKE di Facebook sebelum mereka dibenarkan untuk membela kucing.

"Kami beranggapan rakan-rakan kami dan mungkin juga rakan-rakan mereka memainkan peranan yang bagus dengan berkongsi gambar tersebut dengan satu sama lain," ujar si ibu, Marisa Urbano kepada ABC's Good Morning America pada hari Isnin yang lalu.

Apa yang mengejutkan, mereka mampu memperoleh lebih daripada 110,000 LIKE berbanding dengan apa yang diperlukan iaitu sebanyak 1,000 LIKE. Seperti yang dijanjikan, mereka telah mendapatkan seekor kucing dari sebuah pusat perlindungan haiwan dan kucing tersebut dinamakan Hairietta L. Pawturr.

Nama kucing tersebut diambil dari sebuah watak di dalam cerita Harry Potter dan huruf "L" ditengah-tengah nama tersebut membawa maksud "LIKE".
Video:


p/s: Dengan lebih 110,000 LIKE, bukan setakat kucing je, zirafah pun diorang boleh dapat..Hehehe

* Nak income lebih? Sertai Yoli sekarang! *

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...