Jom Singgah Sini =)

Monday, 27 February 2012

Hari Pakai Sarong: Kempen Terbaru Di Malaysia..

Pernah tak korang dengar pasal Hari Pakai Sarong? Tak pernah dengar lagi? Kalau 'No Pants Day'? Mesti pernah dengar kan? Okay, okay, gurau jerr..Kalau korang nak tahu dengan lebih lanjut pasal Hari Pakai Sarong yang telah dianjurkan baru-baru ni, meh baca kat bawah ni..


KUALA LUMPUR 25 Feb Kempen hari pakai Hari Pakai Sarong atau The Keretapi Sarong dianjurkan oleh Random Alphabets (RA) menggunakan slogan ‘Every Sarong Has A Story’ Keratapi Sarong’ telah berlangsung Sabtu lalu. Peserta secara sukarela akan memakai sarong samada batik atau pelikat di LRT/ERL/Komuter/Monorel di Kuala Lumpur.


Budaya ini ditiru dari barat dikenali dengan flashmob, yang menari ramai-ramai kat public, dan pernah di New York dan London yang diadakan pada hari tertentu. mereka telah membuat satu hari tanpa seluar (No Pants day) dengan hanya memakai seluar dalam. Kini Malaysia pun sudah mengorak langkah kearah menjadi negara moden.


Mengikut laporan akhbar TheStar, ramai yang telah menyertai Hari Pakai Sarong atau The Keretapi Sarong dan tempat berkumpul adalah bertempat di KL Sentral. Katanya ia bertujuan menggalakkan orang ramai berkomunikasi dalam cara yang berbeza.
Sumber: BumiPerak

Mungkin disebabkan kempen Hari Pakai Sarong ni kurang mendapat publisiti media, tak ramai yang tahu pasal kempen ni..


p/s: menarik jugak kempen ni, sekurang-kurangnya kita ada identiti kebudayaan kita sendiri =D


* Nak income lebih? Sertai Yoli sekarang! *No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...