Jom Singgah Sini =)

Monday, 27 February 2012

Tesla Coil: Teknologi Red Alert 2 Wujud? *0*

Sapa sini yang pernah main game Red Alert 2 dulu? Pernah tak kalau korang main sebagai pihak Soviet atau paksi komunis yang lain, akan ada satu alat pada bahagian pertahanan yang disebut 'Tesla Coil'? Alaaa..yang macam menara lepas tu keluar arus elektrik macam kilat tu..

Haa, kalau korang nak tahu sekarang ni di Oklahoma, USA, para saintis dah pun bangunkan alat yang pada suatu ketika dahulu nya hanya dilihat sebagai fiksyen game semata-mata..Tesla Coil ni dibina dengan ketinggian 15 kaki dengan nyalaan 26 kali kilatan setinggi 55,000 Watts..Perghhh, kalau kena tu, konpom-konpom 'kiok'..Hehehehe..


Meh tengok video kat bawah ni:




Macam mana pun, tak boleh yang Rusia punya..


p/s: sama ada boleh digunakan sebagai medium pertahanan negara, itu aku tak tahu..Yang penting, aku buat entri ni, sebab aku rindu game Red Alert 2 dulu..Huhuhuhu =(


3 comments:

WhoAmie ItisMei said...

Penciptanya adalah individu yang menerangi dunia.. Bukan Edison tetapi...
Edison telah menggunakan kemahiran individu ini untuk berjaya...
Sebenarnya edison adalah penipu yang membuatkan semua manusia percaya dialah yang mencpta mentol.. tetapi.. DC (arus terus) itu sendiri adalah ciptaan individu ini... namun namanya kurang dikenali dunia... penipuan yang sangat lama disembunyikan dari pengetahuan sehingga ke sekolah kita masih ditipu...
Individu berkenaan adalah Nikola Tesla, seorang warganegara Amerika berketurunan Serbia

Read more: http://whoamieitismei.blogspot.com/2011/10/thomas-alva-edison-1847-1931.html

Aqmil Lambung said...

baru tau...

areshah said...

Salam semua.
Saya nak share satu site ni. Namanya Clixsense. http://www.clixsense.com/?r=3686990&c=ads&...
Site ni dah 5 tahun ON dari tahun 2007
Byak cara kalau nak dapatkan duit (dlm unit USD).
1. Klik pada iklan dapat $$$
2. Buat task nyer yg mudah dapat $$$
3. Buat offer/ survey dapat $$$
4. Klik ClixGrid dapat $$$
& byk lagi.

Saya join website ni baru tahun lepas, setakat ni saya dah cash out dlm $31++ USD. Ikut pada tahap kerajinan anda. Semakin rajin, semakin byk habuannya.

Harap2 anda semua berminat.
Sekian.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...