Jom Singgah Sini =)

Thursday, 3 November 2011

Spesifikasi PC Untuk Peminat Battlefied 3 =)



Mungkin entri aku ni agak lewat kot sebab release date untuk game ni dah pun lama berlalu, ada la dalam 8 hari macam tu..Walaupun release date untuk game ni start pada 25/10/2011 (Selasa) termasuk Malaysia, tapi bukan semua kipas-susah-mati yang dah layan game ni..Mungkin sesetengah tempat korang lambat terima stock, macam aku, kat Taiping ni pun lambat jugak dapat stock..Stock sampai pun dalam pagi tadi, itu pun tokey kedai yang mesej (dah kowtim baik punya..regular customer la kata kan..hehehe)..


Itu berkaitan dengan masalah stock lewat sampai..Tapi ada satu lagi masalah yang boleh membantutkan peminat tegar game ni daripada meneruskan permainan iaitu spesifikasi PC/Laptop..Perlu dijelaskan di sini, game ni kapasiti dia besar jugak, sampai 3 disk (CD), so, standard PC/Laptop pun kena besar jugak..Kalau tak nanti asyik lagged or hanged je, konpom nanti korang tak puas main..


Kalau sapa-sapa yang ada PC/Laptop yang khusus untuk gaming, korang memang beruntung..Macam aku sendiri pun guna laptop jenama DELL XPS, memang boleh support, sebab kapasiti untuk gaming tu besar..Bukan aku kata laptop korang tak boleh main, tapi korang kena jugak pastikan sama ada PC/Laptop korang sesuai ke tak, kalau dapat yang paling minimum pun jadi laa..Apa-apa hal, jom layan spesifikasi apa yang diperlukan untuk main game ni =D


Minimum Requirements for Battlefield 3:

  • OS: Windows Vista or Windows 7
  • Processor: Core 2 Duo @ 2.0GHz
  • RAM: 2 GB
  • Graphic card: DirectX 10 or 11 compatible Nvidia or AMD ATI card
  • Graphic card memory: 512 MB
  • Hard Drive: 15 GB of disc version or 10 GB of digital version.
Recommended System Requirements for Battlefield 3:
  • OS: Windows 7 64-bit
  • Processor: Quad-core Intel or AMD CPU
  • RAM: 4 GB
  • Graphic card: DirectX 11 Nvidia or AMD ATI card, GeForce GTX 460, Radeon HD 6850.
  • Graphic card memory: 1 GB
  • Hard drive: 15 GB of disc version or 10 GB of digital version.

So, bagi sapa-sapa yang PC/Laptop dia memenuhi kriteria seperti diatas, boleh la mula mencari game ni sekarang..Kepada yang tak boleh tu, harap bersabar banyak-banyak ekk (kat cyber cafe pun boleh main nanti)..Korang jangan degil nak try install jugak, karang blackout PC/Laptop korang, aku tak tanggung..Dah-dah, aku nak pi sambung main balik..Selamat bermain semua =D

p/s: tak sabar nak tunggu game Call of Duty: Modern Warfare 3 keluar pulak =D




4 comments:

kaka1407 said...

bru je abeh layan modern warfare 3...3 hari gk maen...tgk kt youtube best gk battlefield 3 ni...

shuttet said...

tapi modern warfare 3 layan lagi..situasi kelam kabut yg sebenar..

Burn Generation said...
This comment has been removed by the author.
Burn Generation said...

bro u boleh bagi info x pasal mane kat mane kedai game kat taiping yg u tahu....saje bertanye...haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...