Jom Singgah Sini =)

Sunday, 20 November 2011

[Rasuah Pengadil]: Peserta Silat Indonesia Penakut, Tapi Boleh Menang Pingat Emas!

Dok sembang pasal indon lagi..Tapi apa boleh buat, sepanjang penganjuran diorang dalam Sukan Sea kali ni memang menyakitkan hati..Bermula daripada para peserta (atlet Malaysia) sampai la kepada krew-krew kita yang bertugas kat sana..Kalau korang nak tahu apa masalah atlet dan krew-krew kita kat sana, korang layan kat sini..


Para penyokong Indonesia ni banyak bercakap yang buruk-buruk pasal Malaysia kat sana, tapi diri-sendiri tak sedar yang diorang sebenar nya lebih teruk daripada kita..Sampai boleh rasuah pengadil lagi tu dalam satu acara silat yang membabitkan perlawanan antara Dian Kristianto (Indonesia) dengan Anothai Choopeng (Thailand)..


Pertandingan silat tu memang menjelekkan, sampai pesilat senior pasukan Indonesia sendiri yang mengaku pertandinagn tu memalukan..Cuba korang bayangkan, dah la nak lawan pun takut, siap boleh main nyorok-nyorok belakang pengadil, last-last, bila habis game, peserta silat Indonesia pulak yang diisytiharkan menang pingat emas..Memang bacul..


Lain kali kalau gamak rasa tak boleh menang, jangan la bagi player korang masuk bertanding..Buat penat je kat orang yang betul-betul nak bertanding, dah la tu, menipu pulak..Kalau setakat nak lawan 'acah-acah', aku pun boleh masuk bertanding jugak lawan mat Indon sorang tu..Mau tumbang kena silat 'kuntau Jawa' aku..hahahaha =D




Pasukan tuan rumah sendiri pun tak reti nak jaga, nak sibuk jaga hal pasukan orang lain..Alang-alang bodoh, biar bodoh teruih, jangan bodoh sombong..Orang pun tak meluat kalau dah paham macam tu..hahahaha =D


p/s: maaf kalo ada ayat terkasar bahasa, hari ni memang hari marah aku kot..Moga bergerak  maju atlet kita di sana =D


* dapatkan kereta idaman anda dengan Yoli *


2 comments:

melyssa_nadiea said...

wo mrh gile tu..wakakakak..mmg bangang..aku tgk pun bengang je...siap gigit bahu org thailand tu lg..ampeh tol!

shuttet said...

pertandingan gigit2 manja kot..mat indon tu silap masuk pertandingan gamaknya..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...