Jom Singgah Sini =)

Saturday, 19 November 2011

Perangai Orang Indonesia Bila Kalah Bola Dengan Malaysia..

Bahang Sukan Sea 2011 di Indonesia masih lagi terasa walaupun masih berbaki beberapa hari je lagi sebelum melabuhkan tirai..Apa pun, aku teringin nak mengucapkan syabas kepada team bola sepak Malaysia dalam kejayaan diorang menewaskan team bola sepak Indonesia (1-0)  walaupun team Indonesia mempunyai kelebihan '12 pemain' di dalam stadium dan jugak atas kejayaan diorang mara ke peringkat akhir selepas menewaskan pasukan Myanmar (1-0) semalam..Moga memegang gelaran juara di final nanti! =D


Macam mana pun, masih ada golongan manusia yang tidak dapat menerima kekalahan pasukan pilihan diorang, Indonesia di tangan pasukan Malaysia..Sebagai tanda protes, mereka telah mencemarkan imej bendera Malaysia dengan kelakuan tidak bertamadun diorang tu macam kat bawah ni..




Aku yang tengok pun rasa nak penyepak ja mamat-mamat indon ni..Apa la yang diorang tak puas hati sangat dengan Malaysia ni, sampai player bola sepak kita kena naik Baracuda..Ini nak pergi bermain ke nak pergi berperang? Cuba kalau kena kat diorang pulak bila bendera Indonesia pun kita buat macam tu? Macam mana perasaan diorang? Mesti mengamuk sakai punya laa, silap-silap diorang buat balik 'Sweeping Malaysia' kat indon nuu..


Bagi aku, puak-puak sakai macam ni tak ada semangat kesukanan langsung, racist ja tak habis-habis..Masyarakat serumpun la konon, ptuihhh!! Kalau masyarakat serumpun, tak ada nya nak buat perangai sakai macam ni..Aku tak kata semua penyokong Indonesia macam ni, mungkin segelintir kecil sahaja, tapi macam kata pepatah "kerana nila setitik, rosak susu sebelanga"..Kadang-kadang, kelakuan kumpulan minoriti macam ni la yang merosakkan nama penyokong Indonesia yang lain..


Tapi, kena ingat jugak, kesabaran penyokong dan rakyat Malaysia ada batasan nya jugak..Jangan lepasi batasan tersebut, kelak nanti merana diri..


p/s: tak sabar nak tengok perlawanan ulangan antara Malaysia dan Indonesia semasa final nanti..Harap-harap pasukan kita menang besar esok, biar Harimau Malaya menelan Sang Garuda..Chaiyokkk~~ =D


* dapatkan kereta idaman anda dengan Yoli *













5 comments:

CikSyazwaniAziz said...

sakai la diorang ni.. huh... geram betul...
wani xsbr jugak nk tengok malaysia vs indon final nnti.. insyaAllah kita menang.. baru pdn mukamamat2 indon nih.. grr!

TecerWidad said...

Buatlah macam mana pun. Yang penting jangan buat al-quran macam tu.

shuttet said...

harap Malaysia boleh menang final bola..jangan dilayan perangai sakai mat-mat indon kat stadium nanti, juz focus on the game =)

atoi ajoi said...

Huhuhu

atoi ajoi said...

Huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...