Jom Singgah Sini =)

Thursday, 22 August 2013

Kejam!! Putera Arab Saudi Rogol Dan Bunuh Gadis Yang Diculiknya *0*

Pada masa dahulu, bangsa Arab amat terkenal dengan budaya Jahiliyyah mereka..Perbuatan seperti bergaduh, menculik, membunuh bayi, merogol wanita serta meminum arak menjadi makanan harian mereka..Walaupun zaman semakin moden, sesetengah perangai Jahiliiyah ini masih belum dibuang sepenuhnya oleh mereka terutamanya yang mempunyai status sebagai seorang putera raja..Nak tahu apa yang dibuatnya, meh usha kat bawah ni..


TEHRAN, 2 Jun (MNA) - Polis di Jeddah, Arab Saudi telah mengesahkan berita bahawa seorang gadis telah dirogol dan dibunuh oleh seorang putera Saudi.

Skandal itu merupakan satu lagi dalam satu rangkaian skandal moral dan etika pada raja-raja rasuah Saudi yang korup dan jenayah mereka terhadap rakyat Saudi. 

Cerita ini bermula apabila saksi di Samer, pinggir bandar Jeddah, melihat perempuan digugurkan daripada kereta JMC. Rakyat yang menyaksikan peristiwa itu segera membaluti gadis dengan selimut dan menghubungi polis. 

Selepas polis tiba, siasatan awal menunjukkan bahawa gadis itu telah meninggal dunia. Nombor plat JMC dimasukkan ke dalam sistem pengawasan kereta polis trafik dan ia menunjukkan bahawa ia dipunyai oleh seorang putera Saudi. 

Kemudian, siasatan menyeluruh telah dilancarkan, dengan keputusan awal bahawa putera itu tidak lain tak bukan ialah Khalid bin Sa'ad bin Abdul Aziz al-Saud, yang, bertemu dengan gadis itu pada malam Rabu di pusat membeli-belah Al-Tuhayat . Gadis itu mencabar putera raja berkenaan.

Gadis itu diculik oleh sekutu itu putera dan dipindahkan ke tempat yang tidak diketahui di mana beliau telah diserang secara seksual. Apabila dia cuba melarikan diri, dia dibunuh dan mayatnya dicampak di tepi jalan. 

Tetapi media dikawal kerajaan tidak melaporkan apa-apa kejadian. Kalaulah tidak kerana media antarabangsa dan internet, kebanyakan cerita-cerita ini tidak akan diketahui umum.


p/s: Sampai sekarang aku tak boleh terima doktrin yang menyatakan "Sultan atau raja itu bayangan Tuhan", sebab perangai mereka dan ahli kerabat tidak menampakkan ciri tersebut..

* Nak income lebih? Sertai Yoli sekarang! *

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...