Jom Singgah Sini =)

Monday, 19 November 2012

[Hebat] Seni Lukisan Menggunakan Cap Jari =D

Jika seorang pelukis lazimnya memerlukan berus ataupun pensil serta kanvas lukisan bagi menghasilkan karyanya, namun bagi seorang pelukis yang berasal dari New York ini tidak memerlukan itu semua dan hanya menggunakan cap jari untuk membuat sebuah lukisan yang indah..Nak tengok bagaimana hasilnya, meh usha kat bawah ni.. 


Seorang pelukis, Judith Ann Braun telah melukis dengan menggunakan hujung jarinya selama 10 tahun bagi membuat lukisan pemandangan dan corak-corak bunga yang indah. Braun menerapkan tiga aturan dalam pekerjaannya -iaitu harus mempunyai nilai simetri, abstrak dan dibuat menggunakan bahan yang berunsur karbon, biasanya arang. Pada masa ini, karyanya yang dipamerkan di sebuah galeri di Brooklyn, Albany dan Long Island, sementara acara berjudul 'Graphite' akan dibuka pada tahun hadapan di Museum of Art Indianapolis.




p/s: Kreatif kan? =D

* Nak income lebih? Sertai Yoli sekarang! *

1 comment:

::MaEstrO aMaD:: said...

cantik dan smart!
tapi jenuh la depa nak lukis macam tu.aduih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...