Jom Singgah Sini =)

Thursday, 15 November 2012

[Gempar]: Gadis 14 Tahun Tendang Dan Tampar Bapa Sendiri *0*

Sebuah video yang dimuat naik menunjukkan seorang gadis, Xiaojin, berusia 14 tahun melepaskan perasaan marah dan geramnya bertindak melampaui batas iaitu dengan menampar beberapa kali sebelum menumbuk dan menendang bapa kandungnya sendiri berulang-kali..Sangat menyedihkan..Kalau nak tahu dengan lebih lanjut, meh baca kat bawah ni..Peristiwa ini berlaku di Nanjing dan menjadi topik hangat dan kemarahan warga Cina. Apa yang menjadi persoalan dan mengejutkan ialah mengapa bapanya membiarkan saja anaknya bertindak demikian, malah menerima pukulan dalam keadaan yang tenang dan tidak menunjukkan sebarang kemarahan terhadap perbuatan anaknya yang melampau serta kata-kata kesat yang dilemparkan kepadanya. Pada satu ketika bapanya berkata meminta anaknya terus memukulnya.

Menurut laporan media, Xiaojin sebenarnya lari meninggalkan rumah untuk bekerja di sebuah hotel dan dipercayai bergaul dengan kumpulan tidak baik. Dia telah dipaksa oleh bapanya kembali ke rumah dengan bantuan polis dan membawa krew media berita. Bapanya bimbang akan keselamatan anaknya yang bekerja dengan syarikat yang diragui selain pergaulannya dengan kumpulan budak-budak nakal.

Latar kehidupan Xiaojin adalah dari keluarga bermasalah dimana kedua-dua orang tuanya telah bercerai semasa dia masih kecil dan akibatnya dia tinggal dan dibesarkan oleh datuk dan neneknya.

Baru-baru ini dia terpaksa berpindah ke rumah bapanya setelah bapanya memenangi hak penjagaan anak. Namun Xiaojin tidak menyukai kehidupan baru bersama bapanya dan mendakwa dia selalu di pukul dan dimarahi bapanya ketika mabuk.


Video:

Sumber: OrangMuo

p/s: Bila nilai hormat-menghormati orang tua sudah tiada..

* Nak income lebih? Sertai Yoli sekarang! *


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...