Jom Singgah Sini =)

Sunday, 14 October 2012

[Gambar]: Kek Cawan Yang Berbahaya Untuk Di Makan =D

Kek cawan atau lebih dikenali sebagai Cupcakes sememangnya menjadi snek permintaan ramai berikutan rupanya yang berwarna-warni, sedap serta dihiasi dengan pelbagai dekorasi yang menarik..Namun, ada satu jenis cupcakes yang berbahaya untuk dimakan..Emm, ada ke? Jadi kalau nak tahu, meh usha kat bawah ni..


Cupcake ini mungkin kelihatan seperti cupcake yang diperolehi daripada kawasan yang berlaku kejadian jenayah ganas, dan ia merupakan salah satu idea di sebalik pembikinan cupcake Dexter dari Magnolia Bakery.

Magnolia Bakery merupakan kedai membuat kek dan roti yang telah ditugaskan oleh saluran TV, Showtime untuk membuat kek bagi meraikan penyiaran Musim ke-7 cerita pembunuh bersiri, Dexter.

Cupcake yang dihiasi dengan serpihan kaca dan darah Velvet merah yang telah dihidangkan pada majlis khas di Grand Central Terminal Vanderbilt Hall telah diselaputi dengan celupan sirap merah bagi menyerupai kesan darah.

Serpihan kaca yang terdapat pada cupcake berkenaan hanyalah kaca yang diperbuat daripada gula dan tidak akan merobek mulut anda pada gigitan pertama...Tapi, beranikah anda untuk mencubanya?

Malangnya, kek ngeri tersebut tidak akan dijual kepada umum dimana seseorang itu mungkin akan memberi kesan trauma yang hebat kepada kanak-kanak di bawah 6 tahun apabila menjadi kan kek tersebut sebagai hadiah hari jadi kelak.Video Trailer Dexter, Musim Ke-7:

p/s: Nampak macam sedap je cupcake tu walaupun rupa tak berapa nak lawa..Nyammm2 =D

* Nak income lebih? Sertai Yoli sekarang! *No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...