Jom Singgah Sini =)

Sunday, 29 April 2012

Wikipedia: Buku Paling Tebal Di Dunia =D

Sudah menjadi lumrah, sekiranya kita dikehendaki membaca buku yang tebal-tebal, nescaya kita dengan sendirinya akan berubah mood menjadi malas..Mana tak nya, suruh baca buku tebal-tebal, dah la ada tulisan je yang penuh, gambar pun tak ada, memang konpom, korang akan campak ja buku tu..Hahaha

Biasanya, kalau buku setebal 300-400 muka surat pun mata dah ke lain, cuba bayangkan kalau korang baca buku Wikipedia yang setebal lebih 5000 muka surat hasil daripada Rob Mathew ni, agak-agak memang tak buka langsung kan? Buku ini mempunyai segala maklumat ringkasan artikel daripada Wikipedia yang telah dicetak..Buku ini mempunyai ketinggian kira 47.5 cm dan mempunyai lebih 5000 muka surat..

Menurut Rob Mathew, walaupun buku ini tebal, ia hanya mempunyai pengisian sebanyak 0.01% peratus daripada seluruh artikel di dalam Wikipedia..Cuba bayangkan kalau kesemua artikel Wikipedia di bukukan semuanya? Entah-entah, jadi lagi tinggi apa..p/s: Ada ka yang nak baca buku tebal-tebal macam ni? =,='No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...