Jom Singgah Sini =)

Tuesday, 18 February 2014

[Hebat] Lelaki India Ini Melukis Dengan Hanya Menggunakan Lidah =D

Bagi kebanyakkan pelukis, berus lukisan merupakan alatan yang amat penting bagi menghasilkan karya seni mereka..Namun, bagi lelaki yang berasal dari India ini, berus lukisan bukanlah satu keperluan buat dirinya kerana dia melukis hanya dengan menggunakan lidahnya sahaja..Nak tahu dengan lebih lanjut, meh usha kat bawah ni..


Seorang artis India ini mempunyai cara yang unik bagi memberikan para peminat seni "rasa" kepada hasil karyanya. Lelaki yang bernama Ani K yang berasal dari Kerala, India ini telah menghasilkan lebih dari 1,000 buah lukisan termasuk hasil karyanya yang paling berjaya iaitu lukisan sebesar 8 kaki, iaitu hasil karya Leonardo da Vinci, The Last Supper yang mengambil masa selama 5 bulan untuk disiapkan. 

Pengalaman pertamanya semasa pertama kali melukis menggunakan lidah, dia pernah mengalami sakit kepala dan sakit-sakit badan berpunca daripada bahan kimia dan bau pada cat lukisan tersebut. Kadang-kala dia turut mengalami loya-loya yang teruk. Walaubagaimana pun, lama-kelamaan, tubuh badannya mulai biasa dan menjadi imun. Pada hari ini, dia mampu menyiapkan sebuah lukisan dengan mengambil masa selama 3 ke 4 hari sahaja.
Video:


p/s: Uwekkk!! Geli pun ada >,<

* Nak income lebih? Sertai Yoli sekarang! *

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...