Jom Singgah Sini =)

Saturday, 14 December 2013

[Unik] Kompleks Membeli-Belah Yang Direka Seperti Rumah Hantu =D

Bagi penggemar filem seram, Thailand merupakan antara negara yang paling hebat dan mantap dalam membuat filem hantu yang menyeramkan..Namun, jangan berasa pelik kerana selain pakar dalam membuat filem seram, mereka juga mempunyai sebuah kompleks membeli-belah yang direka bagaikan sebuah rumah hantu..Nak tahu dengan lebih lanjut, meh usha kat bawah ni..


Kompleks membeli-belah yang dikenali sebagai Mansion 7 dan terletak di Bangkok, Thailand ini menawarkan sesuatu yang mungkin anda tidak rasai di kompleks membeli-belah yang lainnya. Hal ini kerana pengunjung akan berasa seperti lebih berada di sebuah rumah hantu berbanding berada di sebuah pusat membeli-belah.

Dipetik dari CNN Go, kompleks membeli-belah yang direka seperti rumah hantu ini juga turut menggunakan muzik latar belakang yang menyeramkan, berbeza dari muzik alunan rancak yang biasa digunakan.

Ketika para pengunjung memasuki pintu gerbangnya, mereka akan disambut dengan suasana yang serupa seperti hendak memasuki rumah hantu. Dengan adanya konsep ini, kompleks membeli-belah tersebut telah berjaya menarik tumpuan ramai, malah pelancong dari luar negara berkunjung ke Mansion 7.

Selain dari rekaan dalaman kompleks ini yang menyeramkan, gerai menjual makanan di dalam kompleks ini juga turut menawarkan pengunjung dengan menu makanan yang unik, contohnya seperti sebuah restoran yang dinamakan restoran Krueng-Zen yang menawarkan menu makanan seperti darah.

Para pengunjung juga disarankan untuk mengunjungi Dark Mansion untuk merasai pengalaman bagaimana rasanya apabila memasuki rumah hantu selama 15 minit untuk menguji mental dan tahap keberanian mereka.


p/s: Macam syok je kan? =D
No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...