Jom Singgah Sini =)

Monday, 8 April 2013

[Unik] SOSCharger: Pengecas Telefon Mudah Alih Tanpa Gunakan Tenaga Elektrik =D

Kehabisan bateri telefon bimbit di saat keadaan yang amat memerlukan mungkin merupakan suatu mimpi ngeri buat pengguna telefon bimbit pintar di luar sana..Kini, anda tak perlu susah hati lagi kerana terdapat sejenis alat pengecas mirip power bank, namun tidak memerlukan sebarang tenaga elektrik untuk mengekalkan ia aktif sepanjang masa..Apa yang anda perlu lakukan hanyalah mengecas dengan memutarkan engkol yang disediakan pada alat tersebut..Nak tahu dengan lebih lanjut, meh usha kat bawah ni..Alat pengecas mudah alih yang dikenali sebagai SOSCharger ini telah direka untuk membolehkan pengguna mengecas telefon bimbit mereka dengan engkol tangan yang mudah. Alat unik ini telah dijual dengan harga USD$35 sahaja.

Di samping memperoleh tenaga daripada engkol tangan, ia juga berfungsi sebagai bateri mudah alih 1500mAh atau power bank yang boleh dicas semula. Pada asasnya, ia direka bagi menyimpan bateri yang dikenakan supaya ia bersedia di saat anda memerlukannya. 

Dengan mengecas menggunakan engkol tangan yang disediakan selama 3-5 minit, ia dapat menyediakan masa untuk anda bercakap kira-kira 5-12 minit. Alat ini juga disediakan dengan penyambung USB bagi mengecas bateri tersebut.


Video:

p/s: Comel je benda alah tu..Hehehe =D

* Nak income lebih? Sertai Yoli sekarang! *

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...