Jom Singgah Sini =)

Thursday, 21 February 2013

[Unik] Theodent: Ubat Gigi Berperisa Coklat Ganti Agen Pemutih Gigi, Flourida =D

Ubat gigi berperisa mungkin popular di kalangan pengguna kanak-kanak, namun kini, terdapat ubat gigi berperisa yang juga sesuai digunakan oleh orang dewasa dan bebas Flourida..Seperti yang kita tahu, penggunaan Flourida dalam pembuatan ubat gigi sebagai bahan utama tidak pernah berubah dan kekal digunakan selama 100 tahun ini untuk memutihkan gigi..Kini, di samping anda dapat dapat menjaga kesihatan mulut, anda juga dapat menikmati rasa coklat ketika memberus gigi..Nak tahu dengan lebih lanjut, meh usha kat bawah ni..Dengan penemuan terbaru ini, bahan coklat akan menggantikan agen pemutih gigi, Florida dalam pembuatan ubat gigi.

Bahan terbaru ini yang telah ditemui kira-kira 3 dekad yang lalu dan hampir tidak diketahui umum ini kini boleh didapati dalam ubat gigi terbaru yang dinamakan "Theodent"

Theodent merupakan ubat gigi pertama bebas Flourida dan ramuan aktifnya lebih berkesan untuk me-mineralkan semula permukaan gigi manusia. Bahan ini telah diekstrak dari manis coklat iaitu bahan utama yang memberikan penyakit kaviti pada manusia.

Hal ini juga terbukti bahawa ekstrak koko dalam coklat adalah lebih berkesan daripada bahan Flourida dalam mengelak dan mencegah kaviti serta membantu dalam mengeraskan enamel gigi, membuatkan pengguna kurang terdedah pada kerosakkan gigi.

Pakar-pakaar pergigian percaya estrak koko yang telah ditemui ini akan menggantikan bahan Flourida sebagai komponen utama pembuatan ubat gigi. Campuran estrak koko ini dikenali sebagai "Rennou".

Produk berasaskan coklat ini akan dipromosikan bagi membuktikan ia mampu menguatkan gigi. Para penyelidik walaubagaimanapun tetap yakin produk ini akan berjaya.

Ubat gigi Theodent ini akan dijual dalam 2 jenis perasa iaitu, perasa mint dan perasa coklat. Ia kini sudah dijual di pasaran dengan harga US$9.99 setiap satu.


Video:

p/s: Perisa coklat? Rasa macam nak makan ja ubat gigi tu dari buat berus gigi..Hahaha..

* Nak income lebih? Sertai Yoli sekarang! *

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...