Jom Singgah Sini =)

Wednesday, 26 December 2012

[Video] Askar Israel Disepak Budak Perempuan Palestin Berumur 10 Tahun =D

Tiada lagi ayat-ayat yang mampu digambarkan terhadap perbuatan kejam dan tidak bertamadun rejim Israel terhadap rakyat Palestin..Benci dengan perbuatan rejim berkenaan, seorang kanak-kanak perempuan telah diangkat sebagai seorang wira selepas aksinya menyepak seorang askar Israel tersebar..Nak tahu dengan lebih lanjut, meh usha kat bawah ni..


Seorang budak perempuan Palestin berusia 10 tahun yang tampil dalam sebuah video sedang memukul seorang tentera Israel tiba di Turki sebagai tetamu kehormatan dari Kota Başakşehir İstanbul.

Ahed Tamimi telah menjadi hero bagi rakyat di Turki setelah video yang menunjukkan dia memukul tentera Israel telah diposting secara online pada 28 November. Dia tiba di İstanbul hari Isnin lalu.

"Kata-kata pertama adalah saya sangat senang boleh berada di negara Erdogan," merujuk kepada Perdana Menteri Recep Tayyip Erdogan yang ramai dicintai oleh warga di Palestin kerana kegigihannya menentang polisi Israel di Gaza.

Tamimi tiba di Turki menggunakan penerbangan Jordan pukul 2 petang pada hari Isnin lepas. Dia ditemani ibunya, Neriman Tamimi. Dia disambut oleh pelajar sekolah yang memegang bunga dan bendera Palestin.

Sambil membuat tanda kemenangan, Ahed Tamimi berpose di depan kamera wartawan. Di depan wartawan sewaktu tiba di lapangan terbang Ahed Tamimi berkata: "Saya tidak takut dengan tentera Israel sama sekali. Saya akan menunjukkan kepada mereka keberanian rakyat Palestin. "

Tamimi dijadualkan akan mendapat Anugerah Keberanian Hanzala oleh Datuk Bandar Başakşehir.Video:Sumber: DetikIslam

p/s: Amacam?? Rasa-rasa, ada yang seberani budak ni tak? 2 comments:

fiqa syafiqah said...

brani tol bdak ni....kalau kna tmbak cmna la agknya.....aku pon x seberani bdak ni...

shuttet said...

dalam situasi macam tu, kucing boleh bertukar jadi harimau..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...