Jom Singgah Sini =)

Wednesday, 19 December 2012

[Terkini] Sistem Operasi BlackBerry 10 Akan Haramkan 106 Password Ini *0*

Kata laluan atau password sememangnya telah menjadi salah satu unsur penting bagi menjaga keselamatan data penggunanya yang sulit..Bagi pihak pengeluar BlackBerry iaitu Research In Motion (RIM) telah mengambil langkah keselamatan yang lebih tinggi bagi menjamin keselamatan sesuatu password itu..Nak tahu macam mana, meh baca kat bawah ni..


Pihak Research In Motion (RIM) melalui sistem operasinya pada produk nya yang akan datang iaitu BlackBerry 10 akan mencegah penggunaan beberapa jenis password tertentu. 

Secara keseluruhannya, terdapat sekitar 106 jenis password yang terdaftar sebagai 'kata sendi' yang dilarang untuk digunakan seperti di bawah ini.

Bagi anda yang ingin menggunakan telefon pintar BlackBerry 10 terbaru ini, disarankan untuk menukar password lama anda bagi mengelakkan sebarang gangguan.


p/s: Macam menarik jugak BlackBerry 10 ni..Hehehe


1 comment:

Gombug said...

Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
Baca selanjutnya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...