Jom Singgah Sini =)

Thursday, 20 December 2012

[Gambar] Noor Tagouri, Pembaca Berita ABC News Berhijab Pertama Di Amerika Syarikat =D

Lazimnya, kebanyakkan masyarakat Muslim yang menetap di Amerika Syarikat sering di diskriminasi oleh  masyarakat lain..Namun, dengan sikap terbuka pihak ABC News yang mengambil Noor Tagouri sebagai pembaca berita berhijab pertama mereka, mungkin persepsi negatif terhadap masyarakat Muslim dapat dibendung..Nak kenal siapa Noor Tagouri ni, meh usha kat bawah ni..


Noor Tagouri ialah seorang hijabi yang berasal dari Maryland USA. Remaja berusia 19 tahun ini mencatat sejarah apabila menjadi pembaca berita wanita muslimah pertama di stesen televisyen utama Amerika Syarikat. Beliau bertugas sebagai pembaca berita di ABC 7 News. Tahniah. Kini, anda boleh follow beliau di Twitter @NTagouri ataupun Instagram


Sumber: Blog3Dalam1

p/s: Cantik jugak kan? =D



2 comments:

Ammar Zahraa said...

salam, rasanya berita ni tak benar beliau belum menjadi pembaca berita dan masih menutut cuba tgk blog saya http://ammarzahraa.blogspot.com/2012/12/berita-palsu-noor-tegouri-pembaca.html

shuttet said...

Walaupun masih belum menjadi pembaca berita, arah tujunya sudah ada..semoga beliau berjaya mencapai impian tersebut..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...