Jom Singgah Sini =)

Sunday, 30 December 2012

[Gambar] Gaya 'Mr Singh' Di India =D

Lazimnya, pertandingan pertunjukkan kecantikkan sering dimonopoli oleh golongan wanita contohnya seperti 'Miss Universe'..Namun, di India, pertandingan seumpama itu turut diadakan untuk golongan lelaki dengan gaya yang hampir sama seperti yang ditunjukkan oleh golongan wanita, cuma para peserta terdiri daripada kaum Sikh yang memakai turban..Nak tengok gaya-gaya diorang, meh usha kat bawah ni..


Minggu 'ratu cantik' kali ini adalah pertandingan Mr Singh International 2012 Turban Pride yang telah diadakan di bandar Amritsar, India. Pertandingan ini juga kelihatan sama seperti pertandingan "Mr Universe India" yang diadakan sejak abad ke 16 lagi. Pemenang bagi tahun 2012 dalam pertandingan ini ialah Tejinder Singh, yang telah mendapat penghargaan sebagai Duta Kebudayaan Kaum Sikh.


p/s: Macam mana? Rasa-rasa ada tak yang terpikat? Hehehe

2 comments:

::aMaD:: said...

ade jugak macam ni bro..aduyy

shuttet said...

India bro, macam2 ada..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...