Jom Singgah Sini =)

Friday, 4 May 2012

5 Perkara Di Sebalik Ciuman Yang Tak Pernah Kita Tahu =D

Bagi sesetengah orang, ciuman mungkin boleh ditafsirkan sebagai salah satu cara untuk kita menzahirkan rasa kasih dan sayang terhadap seseorang..Namun, sebenarnya, ciuman ni boleh menjadi lebih lagi daripada sekadar menzahirkan kasih sayang..Kalau nak tahu, meh baca kat bawah ni..
1.  Lelaki dan juga wanita bercium atas berbagai alasan yang berbeza. Demikian laporan dari Times Magazine:


  • Lelaki bercium untuk mendapatkan nikmat seks. Terdapat sedikit enzim Testosterone  dalam  air liur lelaki yang apabila bercampur dengan air liur isterinya mampu meningkatkan tahap testosterone wanita yang mendatangkan keinginan bersama dengan suaminya dan ia boleh berkekalan selama seminggu, sebulan malah setahun. 

  • Perempuan bercium untuk menilai hubungan pasangannya samada pasangannya benar-benar mencintai atau sayang padanya. Banyak perhubungan retak berpunca dari kes isteri menjejaki rendahnya tahap kemesraan bercium dengan suaminya. 

2.  Kemungkinan wanita bercium dengan pasangannya pada pertemuan kali pertama adalah 54%. 

3.  Kebanyak orang akan berpusing ke kanan ketika mahu bercium tak kira samada dia kidal atau tidak. 


4.  Aktiviti bercium adalah satu aktiviti yang sihat. Pasangan yang kerap bercium didapati menurun tahap kolestrolnya, berkurangan rasa tertekan dan menperkemaskan tahap perhubungan. Bagi yang kolestrol tinggi gunakanlah cara yang menyeronokkan ini untuk menurunkan tahap kolestrol anda. 


5.  Lelaki lebih menikmati ciuman pertama mereka sedangkan wanita lebih mengingati kasut pertamanya yang dibeli lebih daripada ciuman pertamanya.


Sumber: WartaSubhi

p/s: Jom bercium!! (bagi yang ada ikatan sah sahaja) =D


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...