Jom Singgah Sini =)

Saturday, 25 February 2012

[Kreatif]: Melukis Dengan Kotoran Cawan Kopi =D

Siapa sangka, dengan hanya menggunakan sisa kotoran pada cawan kopi, sebuah lukisan yang menarik dapat dihasilkan..Kelebihan ini telah dimanfaatkan sepenuhnya oleh seorang artis daripada Malaysia, Red Hong (nama sebenar beliau adalah Hong Yi) yang diinspirasikan daripada sebuah lagu yang dinyanyikan oleh Jay Chou yang berjudul Secret..Apa rupa lagu tu, aku pun tak tahu..Hehehehe..

Tapi, kalau dah ada bakat, berus dan cat lukisan bukan lah satu medium yang penting lagi, dengan hanya menggunakan apa yang orang lain selalu guna seperti kopi, kicap, susu atau garam pun dah memadai bagi menghasilkan sebuah lukisan yang menarik..Kalau nak tengok hasil lukisan istimewa orang Malaysia kita sendiri, meh tengok kat bawah ni =D






Meh tengok video kat bawah ni:
 
Kalau korang nak kenal dengan lebih lanjut pasal Hong Yi ni, meh jenguk kat sini..

p/s: aku reti lukis pakai tapak kasut je..Hehehehe =D




3 comments:

Mohammad Abu Bakar Kamal said...

wow! kreatif sungguh lah minah ni.. dgn air kopi pon jd..

shuttet said...

produk Malaysia bro..haha

aswadz said...

laen kali minum teh ke kopi ke kat mamak, aku nak try la lukis atas meja mkn. kot2 la aku ada bakat gak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...