Jom Singgah Sini =)

Monday, 19 December 2011

Beg Plastik Yang Boleh Larut Dalam Air..

Wahhh..Ini satu berita baik, lepas ni tak payah la risau kalau nak buang beg plastik merata-rata dah (jangan ikut perangai aku) pasal sekarang ni dah ada beg plastik yang boleh larut bila kena air..Untuk pengetahuan korang, beg plastik ni telah direka oleh sebuah syarikat dari United Kingdom yang dikenali sebagai Cyberpac..


Aku rasa kalau konsep dan idea beg plastik ni digunakan secara meluas, mungkin tahap pencemaran alam sekitar yang melibatkan bahan-bahan berbahaya yang susah terurai macam begplastik yang kita guna sekarang ni dapat dikurangkan..Bagus jugak kan..Beg plastik yang sepatutnya mengambil masa beratus-ratus tahun untuk terurai dapat diuraikan dengan hanya menggunakan air sahaja..Kalau korang nak tengok apa rupa beg plastik tu, meh tengok kat bawah ni..Enjoy~~ =D




















p/s: plastik ni kalau jadi plastik untuk bungkus makanan sesuai..Kalau jadi beg plastik sampah, aku takut berterabur pulak sampah-sampah lain, tambah-tambah kalau kena time hujan =,='


* Minat berniaga? Nak income lebih? Sertai Yoli sekarang! *

2 comments:

The Adzhim said...

caya ah shuttet entry ang yg nih keluar kat blog aku stres giler
http://akustressgiler.blogspot.com/2012/02/cool-beg-plastik-yang-larut-dalam-air-8.html

shuttet said...

ada banyak entry aku yg keluar kat blog stress giler ni..bukan yg ni jaa..hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...