Jom Singgah Sini =)

Thursday, 8 December 2011

Bagaimana Cermin Mata Mengubah Wajah Manusia..

Bila terfikir balik, rasa macam betul jugak kan..Kadang-kadang, bila seseorang tu pakai cermin mata, wajah diorang secara automatik akan bertukar menjadi sesuatu yang lain..Bagi yang pakai cermin mata, korang pernah rasa tak perubahan kat diri korang? Contoh nya, bila korang pakai cermin mata, orang akan panggil korang rupa macam Nobita atau somebody yang nerd@noob, tapi bila korang bukak je cermin mata, diorang kata muka korang macam gangster pulak..Pernah tak rasa macam tu?..


Kalau pernah, makna nya betul la yang cermin mata ni memang berfungsi dalam mengubah persepsi orang lain pada rupa kita..Ini pun dah kira macam satu kaedah psikologi jugak la kan? Lepas ni kalau sapa-sapa yang rasa tak cukup hensem tu, boleh la try pakai cermin mata, mana tahu kot-kot lepas ni orang kata korang cute pulak ka (tinggi gila tanggapan aku..hahaha)..Macam kelakar sikit pun ada kan? Hehehehe..




p/s: Kalau yang pakai contact lens tu, aku mintak maaf banyak-banyak..Aku tak tahu nak jelaskan macam mana..huhuhuhu


* Habis SPM? Minat berniaga? Sertai Yoli sekarang! *





2 comments:

syasyajohan said...

yang aku tau lepas bukak spec orang kata aku cute.ahaha

jk(:

shuttet said...

ikut orang jugak kot..hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...