Jom Singgah Sini =)

Tuesday, 4 October 2011

Seni Lukis Pada Daun =D

Aku kalau bab-bab seni ni memang failed habis..Pernah sekali time Form 2 aku kena ambik exam ulangan sebab pendidikan seni aku fail, dapat gred F dalam tulisan merah beb..Aku pun pelik, apa jadah wujud subjek pendidikan seni ni sebab aku bukan minat pun seni-seni ni dan cita-cita aku pun tak ada kaitan dengan seni..Hanya orang yang ada skill ja boleh macam-macam dengan seni ni..Itu first impression aku la bab seni, time tu bukan cukup akal lagi, baru Form 2 la kata kan (malas nak mampus sebenarnya)..hehehehe

So, aku pun terjumpa la satu enrti pasal diorang lukis-lukis atas daun ni..Nampak macam menarik ja diorang buat, tapi bukan calang-calang orang yang boleh buat..Hanya diorang yang ada skill, pengetahuan dan tahap kesabaran yang tinggi ja yang create seni macam ni..

Seni lukis daun ni ada 3 kategori kalau korang nak tahu:

1. Lukis secara langsung atas daun.
2. Letak perhiasan extra atas daun macam manik or glitter untuk wujudkan suasana.
3. Mengukir sebahagian daun untuk mencipta suasana.

Korang layan je la gambar kat bawah ni..hehehehe















p/s: baru aku tahu, kalau ada skill tanpa pengetahuan..memang tak kan ke mana..

3 comments:

justme blogspot.com said...

well done..good job, suke2 this blog..keep it up!

shuttet said...

thanz for your support =)

KuuSyafiqah ngok ngek said...

waaa,mmg tliti btul la plukis tuu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...