Jom Singgah Sini =)

Thursday, 20 October 2011

Betul Ke Gaddafi Terbunuh?? *0*

Terkejut jugak aku bila mula-mula terdengar berita ni kat TV3 malam tadi..Bila aku try bukak web portal berita antarabangsa pun dah heboh siarkan pasal kematian Muammar Gaddafi ni.. First news portal yang aku bukak Al-Jazeera la sebab kalau apa-apa cerita pasal Timur Tengah ni diorang selalu up-to-date..Tapi yang aku pelik tu, betul ke Gaddafi ni dah kena bunuh? Betul ke gambar tu gambar dia? dan apa yang akan jadi kat Libya lepas ni, aman damai atau sebaliknya?


Itu juz spekulasi aku je la pasal berita ni..Iya lah, boleh jadi, propaganda Barat pun sama, kita tak tahu kesahihan berita ni macam mana..Adakah ia setepat 100%?..Mungkin ada sesetengah orang percaya dan ada sesetengah orang lagi tak berapa nak percaya, itu terpulang pada diri masing-masing..So, aku dah sediakan sisipan berita dan video untuk santapan korang..




Disebalik celahan kaki pejuang revolusi yang berdarah, ini adalah imej yang didakwa oleh kumpulan pemberontak Libya mengesahkan bahawa pemimpin Muammar Gaddafi telah dibunuh.

Bekas diktator Libya dilaporkan dijumpai bersembunyi di dalam lubang bawah tanah di tengah-tengah Sirte, selepas pemberontak bergerak melalui bandar tepi laut semasa serangan akhir mereka.

Seorang pejuang Mohammed Al Bibi memberitahu pemberita pemimpin diktator yang digulingkan itu telah mengaku kalah dan berteriak 'Jangan tembak, jangan tembak' sambil cuba menyerah diri.

Terdapat beberapa laporan dalam akhbar-akhbar Arab bahawa dia meninggal dunia selepas mengalami luka di kaki.

Imej yang ditangkap: Gambar dari telefon bimbit, menunjukkan pemimpin Muammar Gaddafi cedera, diedarkan tidak lama selepas berita penangkapan beliau didedahkan

Rakaman telefon mudah alih, dikeluarkan tidak lama selepas berita penangkapan itu berlaku, muncul gambar yang menunjukkan Gaddafi dalam keadaan berdarah di kepala.

Pemberontak berkata beliau bersenjatakan pistol emas ketika ditemui dan memakai pakaian seragam khaki.

Majlis Kebangsaan Peralihan rasmi Abdel Majid Mlegta berkata: 'Dia [Gaddafi] juga ditembak di kepalanya. Terdapat banyak tembakan dilepaskan oleh kumpulan ini dan dia akhirnya mati. '

Beliau berkata Gaddafi telah ditembak mati kerana dia cuba melarikan diri, manakala pejuang lain berkata diktator itu telah ditembak diperutnya sekurang-kurangnya sekali dengan peluru 9mm.







p/s: adakah dengan kematian Gaddafi, pihak Israel dan sekutunya bersorak keriangan??


* jom berbisnes dengan Yoli *


* tempah cenderamata khas untuk tersayang di HeartBeat *



2 comments:

melyssa_nadiea said...

Yahudi n As mmg dah plan sume ni..sgt teruk..huhuhu

shuttet said...

bahana konspirasi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...